19 april 2022
21:00

IK Oden U23

Referat: Gäddeholms FF - IK Oden U23

Sent insatt match eftersom Gäddeholm fick återbud av sin motståndare samma dag. Vi fick ihop ett blandat lag U23 - A-lag samt Dmitri från FC Idol som spelade första halvlek.
Flera f d Oden-spelare i Gäddeholm: Rasmus W, Samuel Morris, Olle och Ronaldo.
Vi startade med en stark uppställning och borde ha gjort fler än två mål i första halvlek men Gäddeholm har en mycket duktig målvakt som räddade flera öppna målchanser.
Stabil 2-0 ledning i paus.

Händelser 1:a halvlek
3' Samsom lägger ett inlägg till Eddie som skjuter på halvvolley och målvakten enhandsräddar till hörna, bra reflex där!
5' 0-1 Oden genom Erik (assist Dmitri). Dmitri sidledspassar till Erik som drämmer till med vänstern från straffområdeslinjen, stenhårt upp i högre krysset!
15' Erik passar till Eddie som skjuter ett hårt skott som målvakten räddar
19' Erik lyfter till Dmitri som skjuter en halvvolley utanför
21' Erik hittar Dmitri på nytt och han skjuter hårt men målvakten räddar på nytt
22' Kevin spelar fram Eddie till ett friläge med en perfekt djupledsboll men skottet går rakt på målvakten som går ut och täcker bra
26' Farlig hörna av Gäddeholm som nickas mot mål och Joel får bort bollen till ny hörna
27' Eddie spelar fram Erik som skjuter tätt utanför
31' 2-0 Oden genom Kevin på frispark. Precis som mot Rytterne får Kevin på en stenhårt träff med vänstern och bollen borrar sig in i vänstra krysset!
39' Nr 9 i Gäddeholm drar till på halvvolley och bollen dyker farligt men studsar i ribbans överkant och ut till inspark
43' Nr 8 i Gäddeholm skjuter ett hårt skott som Jocke tvingas lämna retur på men han är först ut på bollen, bra aktion!

I andra halvlek satte Gäddeholm in lite starkare spelare samtidigt som vi bytte ut några A-lagsspelare som behövde vila.
Men vi tog ledningen med 3-0 efter att Shaho spurtade ifrån Rasmus W på vänsterkanten och chippade bollen över målvakten in i mål. Tillika Shahos första mål i Oden - riktigt snyggt och stort grattis!
Efter detta tappade vi mycket av vårt spel i takt med att spelarna blev trötta. Det kändes ändå som om vi hade kontroll på matchen, men efter en kvart slog Kevin en farlig passning inåt i planen och bollen gick till en motståndare som sköt via Danial så att bollen ändrade riktning och ställde Jocke helt. 3-1 och "game on".
Gäddeholm fick energi av detta och hotade oss allt mer. Efter en knapp halvtimme reducerade de till 3-2 då nr 9 ganska omarkerad kunde nicka in ett frisparksinlägg i bortre krysset, snyggt men dålig försvarsaktion av oss.
Matchen gick mot sitt slut och vi såg ut att hålla undan. Men med minuten kvar fick Gäddeholm ett bra frisparksläge några meter utanför vårt straffområde. De gjorde en mycket snygg variant genom att lyfta bollen över vår mur istället för att skjuta och en av deras spelare som tog löpning i djupled kunde stöta in kvitteringen på volley förbi Jocke som blev helt ställd.
På det stora hela var 3-3 ett ganska rättvist resultat i och med att lagen hade varsin halvlek.
Gäddeholm ser starka ut och vi önskar vår samarbetsklubb lycka till i premiären!
Till matchens lirare utser jag Hampus som höll i centrala mittfältet på ett mycket bra sätt och spelade i 90 minuter trots att det var match för andra dagen i rad!
Jocke gör som vanligt en stark insats i kassen, grymt bra!
Kul även med comeback för William, första matchen på 4 år och en kämpainsats på centrala mittfältet!

Händelser 2:a halvlek
4' Olle är på väg igenom då Kevin slänger sig och gör en klockren brytning i straffområdet!
5' 3-0 Oden genom Shaho (assist Hampus). Perfekt instick av Hampus till snabbe Shaho som sedan gör ett klassmål när han chippar bollen över målvakten!
9' Gäddeholm skjuter ett skott som är på väg utanför men Jocke missbedömer studsen och tappar bollen till hörna
11' Mycket hög press av Gäddeholm som vinner boll och skjuter men Jocke gör en bra räddning
12' Nytt friläge för Olle men Jocke går modigt ut och slänger sig framför fötterna på honom och nyper bollen!
13' Djupledsboll till Erik som kommer fri men skjuter över
15' 3-1 Gäddeholm, otur när bollen touchar Danial och ändrar riktning så att Jocke blir helt ställd
17' Rasmus W slår ett bra inlägg som nickas mot mål men Jocke är med på noterna och räddar
29' 3-2 Gäddeholm på frisparksinlägg som nickas i mål
36' Gäddeholm skjuter ett stenhårt skott som Jocke styr bort men en motståndare är först på returen, har öppet mål men lägger bollen över ribban!
41' Gult kort på nr 12 i Gäddeholm för att han skrek högljutt åt domaren
44' 3-3 Gäddeholm på frispark som lyfts över muren och styrs in i mål på volley
45' Sista chansen i matchen får William på en bra hörna av Hampus men han tajmar upphoppet lite fel så nicken blir något felriktad